Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Familiefietstocht Aalten tijdens Koningsdag

Voor Koningsdag, donderdag 27 april, is weer een mooie fietstocht uitgezet door het Aaltens Mannenkoor. Start in het centrum van Aalten.

De jaarlijkse familiefietstocht trekt elke keer weer veel deelnemers. De tocht door het prachtige

buitengebied van Aalten is voor velen een welkome activiteit in de luwte van de feestelijkheden. Voor de kinderen heeft de organisatie de deelnamekosten verlaagd. Tijdens de pauze is er gelegenheid om koffie of thee te drinken en voor de kinderen is er gratis limonade.

Onder de deelnemers worden 3 waardebonnen van elk € 150,-  verloot, welke dit jaar beschikbaar worden gesteld door de drie plaatselijke rijwielhandelaren: Theissen Tweewielers, Wisselink Tweewielers en Hengeveld Bikecenter. Zegt het voort en kom fietsen door het prachtige buitengebied van Aalten!

Familiefietstocht ca. 20 km.
Donderdag 27 april 2017.
Starttijd: tussen 14:30 en 16:00 uur. Startpunt: gebouw Elim, Landstraat 20. Deelnamekosten € 2,- p.p. Kinderen € 1,-.
Organisatie:
Aaltens Christelijk Mannenkoor
i.s.m. Werkgroep AaltenOranje.

 

NIEUWSBRIEF

Graag de nieuwsbrief ontvangen van evenementen en koopzondagen van Aalten? Schrijf je nu in en ontvang ca 12 maal per jaar onze nieuwsbrief.


Alle velden die gemarkeerd zijn met
* een * zijn verplicht. .

E-mail   *

Naam   *

 
   
AaltenOranje

AaltenOranje Koningsdag Vrijdag 27 april 2018
Donderdag 4 mei Herdenking | klik voor: 4 mei Herdenking

Koningsdag vrijdag 27 april 2018

Feest in Aalten! Vandaag is het Koningsdag! Dit jaar zijn er naast de Ballonnenwedstrijd en de spelletjes, aansluitend aan het ochtendprogramma, diverse Workshops, georganiseerd door verschillende bedrijven en verenigingen uit Aalten.

Traditiegetrouw worden op Koningsdag ’s morgens vroeg honderden ballonnen opgelaten door de Aaltense Kinderen. Dit jaar weer gesponsord door de Jumbo. Na afloop van de ballonnenwedstrijd volgt de Koningsloop voor kinderen en na de Koningsloop volgen de Workshops van onder meer: DanzArte en Hanami, meer namen volgen!
Op de Markt is een kinderdisco en bij Café Schiller een kinderprogramma. Het belooft een leuke dag te worden, waar de kinderen zelf kunnen kiezen wat ze gaan doen.
Op de Markt en bij de horeca in het centrum is livemuziek voor jong en oud.
’s Morgens spelen verschillende Muziekkorpsen op de Markt; bij Beth San en bij de Stegemanhof, waar na afloop gezellig een borrel kan worden gedronken bij de horeca van beide zorgcentra.

Programma Koningsdag 2018

Ochtendprogramma Allemaal van harte welkom!

8:00 uur: Saluutschoten op de Markt, gevolgd door verschillende locaties in het dorp.
8:10 - 8:20 uur: Reveille blazen Met trompetgeschal op de Markt worden inwoners wakkergeschud. 
8:20 - 8:30 uur: Klokken en vlaggen
Alle kerkklokken worden geluid en de vlaggen worden uitgehangen.

9:30 - 10:30 uur: Miniconcerten
Op drie verschillende plekken in Aalten wordt een miniconcert verzorgd door muziekkorpsen uit de gemeente Aalten.
Op de Markt (9:30 u) Muziekvereniging De Eendracht voorafgaande aan de Aubade
Beth San (10:00 u)  Crescendo IJzerlo  
Stegemanhof (10:00 u) Muziekvereniging Excelsior Barlo en de Vendeliersgroep Sint HelenaBallonnen
8:30 - 9:30 uur: Ballonnen ophalen
Voor de ballonnenwedstrijd kunnen alle kinderen tot en met groep 8 een ballon afhalen tussen 8:30 en 9:30 uur bij de St. Jozefschool aan de Dijkstraat 4 in Aalten.
Let op! Er zijn twee afhaalpunten bij de St. Josefschool. Aan de kant van de Dijkstraat en aan de kant van de Stationstraat!
10:00 - 10:30 uur: Ballonnen oplaten
De jaarlijkse Aubade met welkom door de burgemeester en de lintjesdragers, waarna alle kinderen hun ballon gezamenlijk oplaten. Landt jou ballon het verst van allemaal? Dan maak je kans op een leuke prijs. Dit jaar met een hoofdprijs van 1 minuut gratis winkelen in het snoeppad van Jumbo Leussink Aalten.
Vanaf 10:30 uur: Een echt treintje die door het dorp rijdt en een springkussen en een gratis ijsje voor alle kinderen.
En met het ijsbonnetje op de ballonnenkaart kunnen kinderen een ijsje halen bij Bakkerij Vaags.Dit bonnetje is geldig vanaf Koningsdag tot en met 5 mei 2017! 

11:30 uur: Start Koningsloop
Kom allemaal kijken naar de kinderen die lopen voor de koning!
OWM Achterhoek Verzekeringen organiseert in samenwerking met Atletiekvereniging AVA ’70 de jaarlijkse prestatielopen over de afstanden 800 meter, 1600 meter en 5 kilometer.
Inschrijven op de website van AVA'70 of op Koningsdag zelf.


Middagprogramma Koningsdag vanaf 13:30 uur

Workshops en spelen voor kinderen t/m groep 8

13:30 - 16:30 uur Workshops en spelletjes voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8. 
Ook dit jaar zijn er de leuke workshops, verzorgd door Aaltense bedrijven en verenigingen. Voor de workshops volgt het tijdschema. Elke workshop duurt een half uur en je hebt telkens een kwartier om naar de volgende workshop te lopen.
Je mag zelf kiezen wat je gaat doen.

(Overzicht van 2017!!)

14:00 - 16:30 uur Spelletjes rond het nieuwe gemeentehuis
Naast de workshops zijn er ook de spelletjes in de Landstraat en Bredevoortsestraatweg, rond het nieuwe gedeelte van het gemeentehuis. Kinderen van groep 3 tot en met groep 8 kunnen de spelletjes kiezen welke ze willen. Hier plaats je jouw naam op het spelformulier, je speelt lekker mee en wie weet win jij één van de leuke prijzen. (Prijsjes ontvangen de winnaars thuis.)14:00 - 16:30 uur Spelletjes voor de kleinste kinderen
De kinderen tot en met groep 2 van de basisschool kunnen na de ballonnenwedstrijd genieten van een ritje in de Samba-Express en springen op het springkussen.
En vanaf 14:00 uur staat het kinderdorp opgebouwd rond het nieuwe gedeelte van het gemeentehuis. Hier kunnen kinderen lekker spelen en zich laten schminken.

Donateurs en adverteerders in het Magazine voor Koningsdag, Hartelijk dank voor jullie jaarlijkse bijdrage!
Hartelijk dank voor jullie jaarlijkse bijdrage! Door deze jaarlijkse bijdrage worden de activiteiten op de Koningsdag mogelijk gemaakt. Nog geen donateur of ook graag een advertentie in het Magazine voor Koningsdag Aalten? Mail dan naar info@sap-aalten.nl

Vrijwilligers
Bedankt ook de vele vrijwilligers die elk jaar weer een aantal uren willen helpen met de spelletjes of andere activiteiten.
Wil jij dit jaar ook graag helpen met de activiteiten tijdens Koningsdag?
Mail dan naar info@sap-aalten.nl o.v.v. Aanmelden Vrijwilliger.
Of vul het invulformulier in door te klikken op deze link.

AaltenOranje werkt samen met Stichting Aalten Promotie
De jaarlijkse organisatie van Koningsdag, de dodenherdenking op 4 mei en eens per 5 jaar de viering van Bevrijdingsdag, was jaren in handen van Stichting Oranje Comité Aalten. Een organisatie die elk jaar veel tijd en energie vraagt van hun bestuur en van de vele tientallen vrijwilligers. Vanaf 2017 veranderde er met name iets in de organisatie en ook wordt telkens bekeken hoe het programma gestalte krijgt.
Bij vragen, mail ons op info@sap-aalten.nl of vul het contactformulier in

De evenementen in het centrum van Aalten worden mogelijk gemaakt door met name:

Interreg Deutschland NederlandInterreg Deutschland Nederland

De Europese Unie ondersteund een aantal van onze evenementen.
Unterstützt bei den Europäische UnionDe Europese Unie ondersteund een aantal van onze evenementen. Unterstützt bei den Europäische Union

EuregioEuregio

Stichting Aalten Promotie Stichting Aalten Promotie