Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Familiefietstocht Aalten tijdens Koningsdag

Voor Koningsdag, donderdag 27 april, is weer een mooie fietstocht uitgezet door het Aaltens Mannenkoor. Start in het centrum van Aalten.

De jaarlijkse familiefietstocht trekt elke keer weer veel deelnemers. De tocht door het prachtige

buitengebied van Aalten is voor velen een welkome activiteit in de luwte van de feestelijkheden. Voor de kinderen heeft de organisatie de deelnamekosten verlaagd. Tijdens de pauze is er gelegenheid om koffie of thee te drinken en voor de kinderen is er gratis limonade.

Onder de deelnemers worden 3 waardebonnen van elk € 150,-  verloot, welke dit jaar beschikbaar worden gesteld door de drie plaatselijke rijwielhandelaren: Theissen Tweewielers, Wisselink Tweewielers en Hengeveld Bikecenter. Zegt het voort en kom fietsen door het prachtige buitengebied van Aalten!

Familiefietstocht ca. 20 km.
Donderdag 27 april 2017.
Starttijd: tussen 14:30 en 16:00 uur. Startpunt: gebouw Elim, Landstraat 20. Deelnamekosten € 2,- p.p. Kinderen € 1,-.
Organisatie:
Aaltens Christelijk Mannenkoor
i.s.m. Werkgroep AaltenOranje.

 

NIEUWSBRIEF

Graag de nieuwsbrief ontvangen van evenementen en koopzondagen van Aalten? Schrijf je nu in en ontvang ca 12 maal per jaar onze nieuwsbrief.


Alle velden die gemarkeerd zijn met
* een * zijn verplicht. .

E-mail   *

Naam   *

 
   
AaltenOranje

AaltenOranje Koningsdag Donderdag 27 april 2017
Dinsdag 25 april 2017: Veteranendag |  Donderdag 4 mei Herdenking
klik voor: 4 mei Herdenking  klik voor: Veteranendag

Koningsdag donderdag 27 april 2017

Feest in Aalten! Vandaag is het Koningsdag! Dit jaar zijn er naast de Ballonnenwedstrijd en de spelletjes, aansluitend aan het ochtendprogramma, diverse Workshops, georganiseerd door verschillende bedrijven en verenigingen uit Aalten.

Traditiegetrouw worden op Koningsdag ’s morgens vroeg honderden ballonnen opgelaten door de Aaltense Kinderen. Dit jaar gesponsord door de Jumbo. Na afloop van de ballonnenwedstrijd volgt de Koningsloop voor kinderen en wanneer de laatste kinderen hebben gelopen, volgen direct de Workshops van Vieberink, AD’69 en Athos. Na drie rondes workshop starten de spelletjes en zijn tegelijk ook de Workshops van DanzArte en Hanami. Op de Markt is een kinderdisco en bij Café Schiller een kinderprogramma. Het belooft een leuke dag te worden, waar de kinderen zelf kunnen kiezen wat ze gaan doen.
Op de Markt en bij de horeca in het centrum is livemuziek voor jong en oud.
’s Morgens spelen verschillende Muziekkorpsen op de Markt; bij Beth San en bij de Stegemanhof, waar na afloop gezellig een borrel kan worden gedronken bij de horeca van beide zorgcentra.

Programma Koningsdag 2017
(Klik hier voor de informatie PDF van het  programma van de dag)


Ochtendprogramma Allemaal van harte welkom!

8:00 uur: Saluutschoten op de Markt, gevolgd door verschillende locaties in het dorp.
8:10 - 8:20 uur: Reveille blazen Met trompetgeschal op de Markt worden inwoners wakkergeschud. 
8:20 - 8:30 uur: Klokken en vlaggen
Alle kerkklokken worden geluid en de vlaggen worden uitgehangen.

9:30 - 10:30 uur: Miniconcerten
Op drie verschillende plekken in Aalten wordt een miniconcert verzorgd door muziekkorpsen uit de gemeente Aalten.
Op de Markt (9:30 u) Muziekvereniging Excelsior Barlo voorafgaande aan de Aubade
Beth San (10:00 u)  De Aaltense Orkest Vereniging AOV       
Stegemanhof (10:00 u) Muziekvereniging De Eendracht en de Vendeliersgroep Sint HelenaBallonnen (Klik hier voor de informatie PDF ballonnenwedstrijd)
8:30 - 9:30 uur: Ballonnen ophalen
Voor de ballonnenwedstrijd kunnen alle kinderen tot en met groep 8 een ballon afhalen tussen 8:30 en 9:30 uur bij de St. Jozefschool aan de Dijkstraat 4 in Aalten.
10:00 - 10:30 uur: Ballonnen oplaten
De jaarlijkse Aubade met welkom door de burgemeester en de lintjesdragers, waarna alle kinderen hun ballon gezamenlijk oplaten. Landt jou ballon het verst van allemaal? Dan maak je kans op een leuke prijs. Kijk voor meer info op pagina 23 van dit blad.
Vanaf 10:30 uur: Draaimolen, Springkussen, ijs en een ritje met de trein.Voor de kleinste kinderen gaat de draaimolen draaien en het springkussen wordt opgeblazen.
En met het ijsbonnetje op de ballonnenkaart kunnen kinderen een ijsje halen bij Bakkerij Vaags.Dit bonnetje is geldig vanaf Koningsdag tot en met 5 mei 2017! Ook op de ballonnenkaart een bon voor een gratis ritje met de trein bij Speeltuin ‘t Noorden. Deze is geldig vanaf Koningsdag tot en met oktober 2017!

11:30 uur: Start Koningsloop (Klik hier voor de informatie PDF Koningsloop)
Kom allemaal kijken naar de kinderen die lopen voor de koning!
OWM Achterhoek Verzekeringen organiseert in samenwerking met Atletiekvereniging AVA ’70 de jaarlijkse prestatielopen over de afstanden 800 meter, 1600 meter en 5 kilometer.
Inschrijven op de website van AVA'70 of op Koningsdag zelf.

 

Middagprogramma Koningsdag vanaf 12:00 uur
Workshops en spelen voor kinderen t/m groep 8

KLIK HIER VOOR DE PRINTVERSIE VAN HET MIDDAGPROGRAMMA!

12:00 - 16:30 uur Workshops en spelletjes voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8. 
Nieuw dit jaar zijn de leuke workshops, verzorgd door Aaltense bedrijven en verenigingen. Voor de workshops geldt het onderstaande tijdschema. Elke workshop duurt een half uur en je hebt telkens een kwartier om naar de volgende workshop te lopen.
Je mag zelf kiezen wat je gaat doen.12:15 - 14:15 uur (locaties zie kaartje hieronder)
Workshops van Athos (A)| AD´69 (AD)| Vieberink (V)
1e ronde van 12:15 uur tot 12:45 uur
2e ronde van 13:00 uur tot 13:30 uur
3e ronde van 13:45 uur tot 14:15 uur

Kindertuin bij Schiller (S) rond 13:00 - 14:00 uur
Kinderdisco op de Markt (M) tussen 13:45 - 14:45 uur

14:30 - 16:30 uur (locaties zie kaartje hieronder)
Workshops van Hanami (H)| DanzArte (D)
1e ronde van 14:30 uur tot 15:00 uur
2e ronde van 15:15 uur tot 15:45 uur
3e ronde van 16:00 uur tot 16:30 uur14:00 - 16:30 uur Spelletjes rond het nieuwe gemeentehuis
Naast de workshops zijn er ook de spelletjes in de Landstraat en Bredevoortsestraatweg, rond het nieuwe gedeelte van het gemeentehuis. Kinderen van groep 3 tot en met groep 8 kunnen de spelletjes kiezen welke ze willen. Hier plaats je jouw naam op het spelformulier, je speelt lekker mee en wie weet win jij één van de leuke prijzen. (Prijsjes ontvangen de winnaars thuis.)12:00 - 16:30 uur Spelletjes voor de kleinste kinderen
De kinderen tot en met groep 2 van de basisschool kunnen na de ballonnenwedstrijd genieten van de draaimolen en het springkussen.
En vanaf 14:00 uur staat het kinderdorp opgebouwd rond het nieuwe gedeelte van het gemeentehuis. Hier kunnen kinderen lekker spelen en zich laten schminken.

Klik hier voor het Magazine met alle informatie rond Koningsdag en 4 en 5 mei.
Het inladen kan een tijd duren!Klik hier voor het Magazine met alle informatie rond Koningsdag en 4 en 5 mei. Het inladen kan een tijd duren!Donateurs en adverteerders in het Magazine voor Koningsdag, Hartelijk dank voor jullie jaarlijkse bijdrage!
Hartelijk dank voor jullie jaarlijkse bijdrage! Door deze jaarlijkse bijdrage worden de activiteiten op de Koningsdag mogelijk gemaakt. Nog geen donateur of ook graag een advertentie in het Magazine voor Koningsdag Aalten? Mail dan naar info@sap-aalten.nl

Vrijwilligers
Bedankt ook de vele vrijwilligers die elk jaar weer een aantal uren willen helpen met de spelletjes of andere activiteiten.
Wil jij dit jaar ook graag helpen met de activiteiten tijdens Koningsdag?
Mail dan naar info@sap-aalten.nl o.v.v. Aanmelden Vrijwilliger.
Of vul het invulformulier in door te klikken op deze link.

AaltenOranje werkt samen met Stichting Aalten Promotie
De jaarlijkse organisatie van Koningsdag, de dodenherdenking op 4 mei en eens per 5 jaar de viering van Bevrijdingsdag, is al jaren in handen van Stichting Oranje Comité Aalten. Een organisatie die elk jaar veel tijd en energie vraagt van het bestuur en van de vele tientallen vrijwilligers. Vanaf 2017 verandert er met name iets in de organisatie en ook wordt bekeken hoe het programma gestalte krijgt in dit nieuwe jaar.
Midden vorig jaar zocht Stichting Oranje Comité Aalten (S.O.C.A.) contact met het bestuur van Stichting Aalten Promotie (S.A.P.), voor een mogelijke samenwerking.
Na een aantal goede gesprekken is een constructie gemaakt waarbij de S.O.C.A. overgaat in de Werkgroep AaltenOranje die, samen met het S.A.P., de organisatie gaat voortzetten van de Koningsdag en de 4 en 5 mei vieringen. Veel van de activiteiten zullen het zelfde blijven, ook zullen er veranderingen zijn. Hiervoor is meer samenwerking gezocht met Aaltense bedrijven en verenigingen: Voor ondersteuning en leuke Workshops op Koningsdag.
Samen zijn de werkgroep AaltenOranje en het bestuur van S.A.P. al volop bezig met de voorbereidingen voor april en mei en kijken ze al weer uit naar de diverse activiteiten tijdens Koningsdag en 4 mei.Bij vragen, mail ons op info@sap-aalten.nlof vul het contactformulier in

De evenementen in het centrum van Aalten worden mogelijk gemaakt door met name:

Interreg Deutschland NederlandInterreg Deutschland Nederland

De Europese Unie ondersteund een aantal van onze evenementen.
Unterstützt bei den Europäische UnionDe Europese Unie ondersteund een aantal van onze evenementen. Unterstützt bei den Europäische Union

EuregioEuregio

Stichting Aalten Promotie Stichting Aalten Promotie